Santos Tour Down Under: Štvorica favoritov

zdroj: twitter.com/petosagan

Už o osem dní začínájú prvé World Tour preteky sezóny – Santos Tour Down Under. Väčšina tímov už predstavila súpisky a naplno zarezáva v Austrálii. V dnešnom článku zaostríme na favoritov pretekov. Medzi nich musíme jednoznačne zaradiť i svetového šampióna Petra Sagana (BOH).

Simon Gerrans (Orica – Scott)

Štvornásobný víťaz Tour Down Under bude znova lídrom svojej stajňe. V jeho snahe mu bude pomáhať hlavne Esteban Chaves. Paradoxom je, že Gerrans nikdy neobhájil titul i keď ich má štyri. Faktom je, že žiaden jazdec neobhájil prvenstvo v celej 17-ročnej histórii pretekov. Tento rok sa to však pokúsi zmeniť, keďže je uradujúci šampión a na nedávnych majstrovstvách Austrálie obsadil druhé miesto. Formu tento Austrálčan načasoval dobre.

Richie Porte (BMC

Rodák z Tasmánie je najväčší rival prvého menovaného. V posledných dvoch ročníkoch obsadil na Tour Down Under druhé miesto. V roku 2014 obsadil štvrtú priečku a preto je jednoznačný cieľ víťazstvo. Porte skončil sezónu 2016 predčasne, keďže na olympijských hrách mal nepríjemný pád. Na Tour de France je líder tímu a dobrý štart do sezóny sa pre sebavedomie hodí.

Peter Sagan (Bora – Hansgrohe)

Sagan si odkrútil svoju premiéru vo World Tour práve na Tour Down Under. Mal vtedy 19 rokov a obliekal farby Liquigasu. Na tomto podniku sa od tej doby neobjavil. Tentokrát zažije ďalšiu premiéru – prvé preteky vo farbách Bory – Hansgrohe. Slovák je v Austrálii už od 27. decembra. Evidentne svoj štart neberie na ľahkú váhu. Ako lepšie začať svoj púť v novom tíme? Víťazstvom.

Geraint Thomas (SKY)

Rodák z Walesu sa na týchto pretekoch účastní pravidelne. Tento rok to bude jeho siedma v rade. SKY posiela do Austrálie silnú zostavu. Thomasovi bude k ruke hlavne Sergio Henao. Hlavným cieľom je pre Thomasa tento rok Giro. Uvidíme ako zvládne prvé World Tour preteky sezóny.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár