Fantázia! Peter Sagan suverénne ovládol svoj prvý monument!

Okolo Flámska

Peter Sagan (:tcs:) vyhral svoj prvý monument v kariére. Svojej konkurencii nedal šancu a famóznym spôsobom triumfoval na 100. ročníku Tour de Flanders. Druhý do cieľa dorazil Švajčiar Cancellara (:tfr:). Tretí skončil Sep Vanmarcke (:lot:).

Rozhodujúci moment

Rodák zo Žiliny sa celé preteky držal v popredí a nijak nevyčnieval. Jeho moment však prišiel na slávnom Paterbergu, kde zaútočil. Sep Vanmarcke, ktorý sekundoval nedokázal udržať tempo. 13 km pred cieľom mal Peter náskok 15 sekúnd na Cancellaru, ktorý mohutne doťahoval a viezol so sebou i Vanmarckeho. Sagana tak čakala „časovka“ v posledných kilometroch. 9 km pred cieľom mal 26-ročný Slovák už 21-sekundový náskok. Na svojom bicykli vyzeral „Tourminátor“ absolútne v pohode. 5 km pred cieľom si držal náskok 13 sekúnd. „Spartakus“ sa ale nevzdával a snažil sa docvaknúť nášho reprezentanta. Sagan však išiel suverénne a nedal súperom šancu a zaslúžene si užil posledný kilometer a triumfoval tak na slávnom monumente.

Sagan po pretekoch povedal:

„Bol to ťažký pretek. Mal som v úvode technické problémy. Musel som meniť obe kolesá. Som nesmierne šťastný. Toto víťazstvo chcem venovať dvom jazdcom, ktorí smutne odišli minulý týždeň. Venujem to i Maciejovi Bodnarovi a prajem mu skoré uzdravenie. Musel som dnes zaútočiť. Je veľmi ťažké spolupracovať s ostatnými.“


Výsledky Tour de Flanders:

1.Peter Sagan (Svk):tcs:
2.Fabian Cancellara (Swi):tfr:
3.Sep Vanmarcke (Bel):lts:
4.Alexander Kristoff (Nor):kat:
5.Luke Rowe (GBr):sky:
6.Dylan van Baarle (Ned):tcg:
7.Imanol Erviti Ollo (Spa)MOV
8.Zdenek Stybar (Ned):eqs:
9.Dimitri Claeys (Bel)Wanty – Groupe Gobert
10.Niki Terpstra (Ned):eqs:

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár