E3 Harelbeke: Smoliar Sagan bojoval do poslednej sekundy, bojovník Cancellara

E3 Harelbeke

zdroj: twitter.com/tinkoff_team

Peter Sagan (:tcs:) nezlomil prekliatie druhých miest ani na preteku E3 Harelbeke. V tomto roku ich má na konte celkom 8. Tentokrát ho pokoril Michael Kwiatkowski (:sky:). Na treťom mieste dorazil ďalši jazdec stajne SKY – Ian Stannard.

Karnemelk

Rozhodujúci moment prišiel na stúpaní Karnemelk. Náš cyklista na nič nečakal a nastúpil. So sebou si vzal Kwiatkovského a Trentina, no Talian tempo neudržal a rýchlo odpadol. Peter Sagan a Michael Kwiatkowski si pred posledným stúpaním na Tiegemberg vytvorili 30-sekundový náskok. V skupine prenasledovateľov boli až 4 jazdci Etixxu, no spolupráca viazla. 10 km pred cieľom mala dvojica na čele náskok 37 sekúnd. Obaja cyklisti sa veľmi dobre poznajú, keďže sú narodení v rovnakom roku a jazdia spolu už od juniórskych čias. 5 km pred cieľom bol náskok 30 sekúnd a všetko vyzeralo nádejne v prospech dvojice na čele. Na poslednom kilometri sa náskok stenčil už iba na 11 sekúnd, no dvojici to stačilo. Poliak lišiacky nastúpil v momente, keď sa Peter pozeral za seba a dokonale ho zaskočil. Rodák zo Žiliny už nemal nohy a nedokázal reagovať.

Bojovník Spartakus

Približne 65 km pred cieľom mal obrovskú smolu „Spartakus“ Cancellara, keď sa mu zamotal reťaz do kolesa a následne potrhal. Problém nastal v momente, keď v úzkych uličkách Belgicka musel čakať cca 2 minúty na najbližšieho mechanika z tímu. Švajčiar sa však nevzdal a 32 km pred cieľom sa dotiahol na vedúcu skupinku, lenže na predposlednom stúpaní Karnemelk nastúpil Peter Sagan a Cancellara znova odpadol. Nakoniec 35-ročný veterán obsadil 4. miesto.

Výsledky E3 Harelbeke:

1.Michael Kwiatkowski (Pol):sky:
2.Peter Sagan (Svk):tcs:
3.Ian Stannard (GBr):sky:
4.Fabian Cancellara (Swi):tfr:
5.Jasper Stuyven (Bel):tfr:
6.Lars Boom (Ned)AST
7.Tiesj Benoot (Bel):lts:
8.Sep Vanmarcke (Bel):lot:
9.Hugh Jean-Pierre Drucker (Lux):bmc:
10.Daniel Oss (Ita):bmc:

 

zdroj:cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár